MyNewRoom -

Äggvitefluff- Recept

 

Ber om ursäkt för de halvtaskiga iPhonebilderna, men här är i allafall recept på mitt älskade äggvitefluff!

 

Ingredienser

1 äggvita

2-4 matskedar lättkvarg (eller vanlig kvarg)

Lite vaniljpulver eller vaniljsocker

Lite stevia

 

Hur man gör


Vispa äggvitan hårt och fluffigt. Blanda sedan i kvargen, vaniljpulvret/vaniljsockret och stevia efter tycke och smak. Klart! Och jag brukar ha det till äppelbitar med kanel och stevia ovanpå eller till färska jordgubbar med lite kokosflingor ovanpå. Men varianten med äpplen är min absoluta favorit! Sedan så kan man också blanda i mosade frukter eller bär eller kakao t.ex. också om man vill, men just det här äggvitefluffet är alltså med vaniljsmak.  

 

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Stevia, som är stort just bland dem som följer LCHF-dieten, är en växt med ursprung i Sydamerika. Alltså ett helt naturligt sötningsmedel, skriver till exempel en svensk glasstillverkare på sin hemsida. Här har Livsmedelsverket en del att invända. Själva plantan ska nämligen inte ätas.

Steviabladen är inte godkända för förtäring därför att det inte har gått att bevisa att de är ofarliga, säger Evelyn Jansson Elfberg, avdelningsdirektör på Livsmedelsverket, och menar att marknadsföringen av stevia som en hälsosam växt är helt fel. En planta hemma på köksbordet rekommenderar hon inte och i handelsträdgårdar får växten inte stå bland de ätbara.

Medlet har gått igenom en reningsprocess då man koncentrerar de sötande ämnena. Slutresultatet är inte mer naturligt än något annat sötningsmedel och har lite gemensamt med den ursprungliga plantan. Stevia är inte ofarligt för hälsan.

2013-05-26 @ 11:47:32

Åh,vad kul att du kommenterar:

Ditt fina namn :) :
Remember?

Har du en mejladress? (det är lugnt, den är hemlig)
Har du en blogg så skriv in adressen till den här så att jag kan svara:

Så, tell me what you want, what you really really want:

Trackback
RSS 2.0