MyNewRoom -

Fredag!

 osammanhängande bild, jag vet

Idag hade vi vår första "gymnasiearbete-lektion" och jag kan säga att jag inte direkt ser jättemycket fram emot att skriva en uppsats på 50 sidor om olika samhällsgrejer... I alla fall så slutade vi tidigt och drog till TäbyC en jättesnabbis för att se Hannah och Amanda och sen åkte jag till gymmet och lyckades på något underligt vis spendera dryga 3 timmar där... Men det vart ialla fall ett riktigt bra benpass. Nu hoppas jag bara att jag inte får en lika monsterträningsvärk som senaste gången jag tränade ben som varade i dryga 5 dagar och där jag knappt kunde gå. Men här nedan är i allafall dagens workout routine. Ha en härlig hälg allihopa! :)
 
 
 
Ben och rumpa

Sittande benpress- 80 kg/ 82,5 kg/ 85 kg/ /90 kg /92,5 kg (8 reps/set)
Sittande vadpress- 77,5 kg/ 80 kg/ 82,5 kg/ 82,5 kg (8 reps/set)
Leg extensions- 55 kg/ 55 kg/ 47,5 kg/ 47,5 kg (8 reps/set)
Vadlyft- 10 kg/ 12,5 kg/ 10 kg/ 10 kg (8 reps/set)
Utfall med vridning och viktplatta- 30 x 3 (5 kg vikt)
Donkey kicks- 50 x 2/sida
Rumplyft med ett ben- 25 x 2/sida
Squats "ass to the grass" med skivstång- 12 x 3 (15 kg vikt)
Frontsquats på bosuboll med skivstång- 15 st/ 15 st/ 20 st/ 20 st (10 kg vikt)
Insida lår lyft- 50 x 2/sida

29 augusti

 
Sovmorgon idag till 12 vilket var himla härligt. Vi hade också vår första filosofilektion på 2,5 timme som var var helt mindfuckad av efteråt. Ska bli otroligt intressant hur det ska gå att läsa det ett helt läsår... Sedan när vi slutat åkte vi till TäbyC en jättesnabbis för att kolla på den nya delen som öppnades idag. Riktigt fint måste jag säga! Resten av eftermiddagen har jag bara tagit det lugnt och vilat från gymmet. Kände att det behöves efter 4 dagars gym i sträck och träningsvärk i varende liten kroppsdel. Och nu tänkte jag ta och basta lite faktiskt. Det är ju så mysigt!
 
Kramis!

Workout routine

 

Haha jag är så töntig, men blev överlycklig när jag efter dagens styrkepass upptäckte dessa små märken (som knappt syns på bilden x) ) på händerna. För mig typ ett bevis på att jag börjar lyfta liiite tyngre än jättelätt i allafall. :) När jag ändå är inne på träning så måste jag säga att eftersom jag vill styra in bloggen lite mer på träning så tänkte jag börja skriva varje pass "workout routine" (jag vet inte vad det heter på svenska okej?). Alltså där jag skriver ner vilka övningar jag gör, vilken vikt, hur många reps och hur många set. Tycker dock det är lite halvjobbigt att skriva ner eftersom jag inte direkt är superstark och kan aldrig vara sämre än någon annan så att säga (även fast jag vet att man inte kan vara bäst på allting). Men jag gör det ändå för att jag känner för det helt enkelt haha. Sen får jag se om jag orkar göra det efter varje pass, men ska försöka göra det med jämna mellanrum i allafall. Sedan så får ni fråga om ni inte vet vilken någon övning är för vissa saker vet jag inte vad de heter, utan har döpt dem själv efter vad jag tyckte passar. Aja, jag börjar med dagens pass i allafall.

 

Workout routine- rygg, biceps, mage


Rygg latsdrag- 15,5 kg/16,6 kg/15,5 kg + 15,5 kg x 2

Rygglyft- 11 reps x 3 set +11 reps x 2 set (10 kg vikt)

Rygg drag- 13 kg x 3

Rygg enarmsrodd- 11,2 kg /13,6 kg /11,2 kg /13,6 kg (per sida)

Rygg flies- 3 kg/ 4kg/ 4kg/ 5kg x8

Biceps curl hantlar- 5kg x 3 set (8 reps/set)

Biceps hammarcurl- 5kg x 3 set (8 reps/set)

Bicepscurl skivstång- 7,5 kg x 3 set (8 reps/set)

TRX planka fram med vartannat ben- 20 x 3

Situps på balansboll med vikt- 50 x 2 (10 kg vikt)

Crunches i maskin- 22,5 kg x 3 (8 reps/set)

Rumphöjning (vet inte vad jag ska kalla det)- 25 x 2

Sidolyft med vikt- 10 x 3 (10 kg vikt)

Obliquesplanka med vikt- 40 sek x 2 (2 kg)

 

 


Roll up

 
Skola imorgon igen då. Efter drygt 11 veckors sommarlov.... Känns som både igår och evigheter sedan jag var i skolan, men det känns ändå helt okej att komma tillbaka. Jag gillar typ ändå vardagen och sådär och vi har jättebra schema och det är sista året. Sista året (!!!) Hur galet är inte det!? Äldst på skolan och sista året någonsin i skolan med rikiga lektioner och sånt. Samtidigt som det är spännande är det nog ändå mest skrämmande faktiskt.... Aja, det är ett helt år kvar. Eller rättare sagt 280 dagar från och med imorgon, tills jag tar studenten. Men i alla fall så verkar det som att vi slutar runt 12 imorgon eftersom det är första dagen och inga vanliga lektioner, så det är i alla fall skönt, så tänkte dra direkt till gymmet efteråt. Älskar när man kan träna så pass mitt på dagen en vardag för då är det nästan inget folk där så då kan man koncentrera sig på sitt till 100 %. Annars kan det hända att jag hoppar över eller ändrar vissa grejer för att det bara är massa "biffar" där jag tänkte vara hehe. Töntigt jag vet, men jag kan inte hjälpa det. Aja, nu ska jag ta och äta upp min kvarg och sen så smått börja gå och lägga mig.
 
Hoppas ni får en bra vecka allihopa! Kraaam!

230813

 
 
Idag har jag varit med Sofia, Hanna och Lollo och köpt present o grejer och sen hemma hos Lollo och badat i hennes pool och imorgon är det 18-års brunch och sen ska vi ha kräftskiva på kvällen. Sen på söndag ska jag äntligen träna igen. Tror att jag är rätt frisk nu, så det ska bli så himla skönt. Grejen är att jag tänker så sjukligt mycket tills min hjärna slåt knut på sig själv en miljon gånger om. Jag tar overthinking till en helt ny nivå- varje dag, hela tiden. Och då är en av de få saker som får tankarna att snurra lite mindre just träning. Så det är precis det jag behöver just nu. Att bara få dra till gymmet, ha musik i öronen och lyfta vikter. Så det är precis vad jag ska göra. Men först brunch och kräftskiva som ska bli roligt och just nu har jag olja i håret så ska ta och gå och tvätta bort det nu och sen blir det kvälls-kvarg haha och så sängen. Puss!

Nytt nytt!

 
 
Ny header och ny design har jag då fixat nu. Verkligen på tiden om jag får säga det själv. Men var och fotade på Waldemarsudde med Sofia och Hanna idag och så tog Hanna så fina bilder så, så då blev det lite nytt. Annars är det ingen nytt, känner mig fortfarande halvsjuk så ska även denna dag gå och lägga migg i tid för vill så gärna bli frisk. Blir tokig när jag inte får träna haha. Så godnatt på er!

This is a song for the ladies

 
Hej på er!
Sitter här och känner mig halvsjuk och har halvont i halsen vilket är så extremt jobbigt och irriterande för jag vill verkligen, verkligen träna...!! Vi börjar inte skolan förens på måndag, så jag hade planerat att träna hela veckan, men så blev det tydligen inte. Ska gå och lägga mig strax just därför och försöka sova mig frisk. Hade nämligen precis tänkt ändra lite i träningen och bara köra styrka med tyngre vikter och färre reps och ingen kondition. Och dessutom äta mer än vad jag gör. Inte för att jag äter jättelite precis, men äta ännu mer för att verkligen bygga muskler, för det är det jag vill. Så just därför sitter jag och käkar min numera vanliga "nattkvarg" för att få i mig extra protein innan läggdags så att musklerna får tillskott av protein hela natten. Haha ber om ursäkt om det blev mycket träningssnack nu, men tycker det är så extremt roligt!  Men nu ska jag ta och äta upp min kvarg och sedan skynda mig i säng och hoppas på att jag blir helt frisk så snart jag bara kan så att jag kan träna igen!!
 
Pusspuss!
 

Brekkie!

 
 
 
Idag blev det en riktig powerbowl till frukost! Lättkvarg med banan, nektarin, mandlar, kokos och chiafrön + ett ägg vid sidan om. Och sen blir det gymmet igen. Bröst, triceps och axlar blir det idag. Kraam!

Why is everything black and white?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Homemade pizza

 
 
 
Idag ville familjen göra hemgjord pizza till middagen, så då gjorde jag det med- fast en nyttig variant. Den blev skitgod faktiskt och jag vet inte hur många gram protein den innehöll sammanlagt. Drygt 50 gram tror jag haha. Aja, här är i alla fall receptet! :) Dock gjorde jag en dubbel sats deg för en sats var alldeles för lite för mig.
 

INGREDIENSER (1 portion)
1 dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl)
1 äggvita
½ dl kvarg
¼ tsk bakpulver
Oregano och salt (uteslut inte då blir pizzadegen tråkig, men byt gärna ut mot andra kryddor)
Valfri fyllning. Exempel: Passerade tomater, skinka, lök, paprika, tomat, svamp och keso. Jag hade inte så mycket på den här gången utan bara krossade tomater, mozarella, parmaskinka, färska tomater, ruccola och oregano.

 

Blanda samman alla ingredienser utom fyllningen till en kletig smet. Olja ett bakplåtspapper och bred ut smeten i en rund cirkel. Förgrädda degen i ugnen cirka 5-6 minuter på 200-225 grader (ugnstiden kan variera mellan ugnar, jag använde varmluftsugn). Det beror även på hur kletig eller knaprig pizzabotten man vill ha, men jag rekommenderar minst 5-6 minuter. Därefter häll på valfri fyllning och stoppa in ett tag till i ugnen, cirka 5-10 minuter, tills toppingen blivit varm och ev. ost/keso smält

 
 
Källa: foodporn.devote.se

Sense

 
 
Ibland undrar jag vad jag gör med mina dagar.  Knappt gjort ett skit idag. Bara typ städat lite smått, läst och sen drog jag och tränade när gymmet öppnade. Bröst, axlar, triceps HIIT-intervaller och stretching. Försöker att alltid vara noggrann med den eftersom ju mer jag tränar och ju mer muskler jag får desto stelare blir jag. Särskillt i benen. Och det går ju inte jättebra ihop med dansen, så därför ser jag till att stretcha ordentligt. Men jag älskar det. Ett perfekt avslut på ett träningspass!
 
Och nu sitter jag här med ricinolja i håret. Senast jag klippte mig för att håret var slitet sa jag att han max fix klippa 1/2 decimeter, men han klippte mer än 1 decimeter så nu känns det som att jag inte har nått hår kvar. Och ricinolja ska tydligen få håret att växa ca 4 centimeter i månaden i stället för det vanliga 1 centimeter, så jag tänkte testa och se om det funkar. Hoppas bara det går att tvätta ut ordentligt så att jag slipper gå runt och se ut som att jag inte tvättat håret på 3 år...:P
 
Ha en bra vecka hörrni, kraam! :)

Paris is always a good idea

från Paris...
 
Kom hem från landet för någon timme sedan efter att ha varit där i ett par dagar. Var mysigt och så och det var mestadels väldigt bra väder så vi har solat och badat en hel del. Nu är det dock rätt skönt att vara hemma igen, träffa missen och träna och äta som vanligt. Juste, jag körde hem nästan hela vägen från landet också. Rätt big grej för mig ändå eftersom det inte var så himla längesedan jag lämnade parkeringsplats-stadiet haha. Men det gick bra, även fast det var både skymning och ösregn på slutet. Och nu ska jag ta och natta kudden strax, tänkte försöka gå upp i vettig tid imorgon och träna nämligen. Rygg, biceps, mage och en lååång stretch är det som står på schemat. Yeay!
 
Puss på er & godnatt!
 

Smoothie-frukost

 
Godmorgon! 
 
Hade ont i magen och så igår igen och åt knappt någonting, så nu till frukost blev det lite lättare men fortfarande med allt man behöver. Och jag måste säga att det här var en av de godaste smoothiesarna på länge!
 
Smoothie- ingredienser
Banan
Frusna hallon, blåbär och björnbär
Chiafrön
Lättkvarg
Proteinmjölk
Proteinpulver- one whey strawberry white chocolate
Och sen lite mandlar vid sidan om
 

RSS 2.0