MyNewRoom -

Dans your tears away

ännu än bild från mitt slutprojekt i foto och det är Emma som "är i skorna" ;)
 
Idag var det deadline-dagen och vi var i skolan och skrev klart allt fast vi egentligen var lediga. Men det var skönt att få allt gjort! Så nu är allt plugg borta, det är 1 vecka kvar till skolavslutningen fast vi är lediga måndag, nästan hela onsdagen och så på torsdagen och så slutar vi på fredag så, typ 1 skoldag kvar till sommarlov. Känns ju rätt härligt! Förövrigt kom jag nyss hem från tibble, vi var där och hade scenrep inför vårshowen på söndag som jag är fett nervös för redan nu. Och eftersom jag inte vill bli sjuk till den och fortfarande inte känner mig helt 100 skippar jag träningen resten av veckan och ska dessutom försöka gå och lägga mig inte alltför sent så att jag sover mig helt frisk. Och nu babblar jag på om massa totalt onödiga saker så jag slutar där. God natt på er!

Poledance

 
Poledance idag med Daniela och Louise och nu har jag äntligen lärt mig att hänga upp och ner. Jippie! Sen skulle jag till gymmet och träna, men jag värmde typ upp och sen kände jag att jag inte orkade. Har haft ont i huvudet, varit jättetrött och kännt mig varm och sådär ett par dagar och jag vill verkligen inte ta risken att bli sjuk innan showen, så jag åkte hem igen. Så jag håller tummarna för att jag håller mig frisk. Kramis :)

Inomhus-picknick!

Idag, imorgon och på fredag är vi lediga från skolan så vi bestämde oss för att ha picknick. Dock var vädret inte det bästa så det slutade med att vi hade en sommarpicknick på golvet i Lollos kök. Hur mysigt som helst!  Lollos hade gjort jättefint med blommor, annanaser och en orm haha och bakat typ världens godaste choklad-kladdkaka. Så hade vi också BJ's, godis, jordgubbar, saft och grädde. 

Så jag har inte tränat idag och ätit en massa onyttigt. Men kände att det behövdes. För ju mer jag tränar, desto mer känner jag att jag måste träna. Och ju nyttigare jag äter, desto mer nyttigt känner jag att jag måste äta. Men att aldrig unna sig någonting och träna flera timmar varje dag håller ju inte i längden Dessutom känner jag mig lite hängig och sjukt trött så jag hoppas verkligen inte att jag blir förkyld för jag har dansshow på söndag och jag har i princip varit förkyld på alla tidigare dansshower jag varit med på och jag känner att jag inte orkar med det i år igen... Så nu ska jag bara ta det lugnt, göra klart några skolgrejer, kolla på säsongsavslutningen av Grey's Anatomy och sedan gå och lägga mig- i tid. 

Kramkram :)


Döda ben

hör inte till inlägget, men allt blir ju lite roligare med bilder och tycker ändå den här är fin på nått sätt...
 
Idag hade vi TEG-dag så det ända vi gjort hela dagen är chillat runt och lekt lekar på gräsmattan typ. Efter skolan åkte jag och Hanna till gymmet och jag tränade ben och rumpa i 2 timmar. Tänkte köra kondition och intervaller imorgon, men jag känner redan nu att jag nog kommer ha en rejäl träningsvärk imorgon så vi får se om jag kan springa överhuvudtaget imorgon...:P Och nu på kvällskvisten har jag försökt läsa i världens tråkigaste spanskabok, men har nu gett upp och sitter och äter lättkvarg med äpple, frusna hallon och kanel istället hehe.Men nu har jag inget mer att tillägga, så puss på er!

250513

 
Idag var jag med pappa och handlade morsdagspresent och en klänning till mig att ha både på skolavslutningen och ett bröllop i sommar. Sen åkte jag till gymmet och tränade armar, bröst, rygg och mage. Hade inte tänkt träna idag, men blev så ändå. Sen blev det himla god grillmat till middag och så övningskörde jag med pappa igen på kvällen efter knappt ett års uppehåll hehe. Och nu ska jag som vanligt ta och titta på grey's ochc äta lite hallon, mandarin och mörk choklad. Kramis!
 
 
Sjukt dålig kvalité på bilden och ignorera minen, men börjar få liiiiite armmuskler i allafall. Alltid haft världens svagaste armar så med mina mått mätt är det en hyfsat stor förbättring. :P

Äggvitefluff- Recept

 

Ber om ursäkt för de halvtaskiga iPhonebilderna, men här är i allafall recept på mitt älskade äggvitefluff!

 

Ingredienser

1 äggvita

2-4 matskedar lättkvarg (eller vanlig kvarg)

Lite vaniljpulver eller vaniljsocker

Lite stevia

 

Hur man gör


Vispa äggvitan hårt och fluffigt. Blanda sedan i kvargen, vaniljpulvret/vaniljsockret och stevia efter tycke och smak. Klart! Och jag brukar ha det till äppelbitar med kanel och stevia ovanpå eller till färska jordgubbar med lite kokosflingor ovanpå. Men varianten med äpplen är min absoluta favorit! Sedan så kan man också blanda i mosade frukter eller bär eller kakao t.ex. också om man vill, men just det här äggvitefluffet är alltså med vaniljsmak.  

 

 


Nyttigt var det här!

 
 
 
Idag var jag ensam hemma så då gjorde jag middagen själv och självklart vart det något nyttigt! Kycklingfilé med fetaost, bladspenat, vitlök och en sås gjord på lättkvarg och chilisås. Till det hade jag en sallad på bladspenat, fetaost, körsbärstomater och avokado och sen fullkornsbulgur. Det vart i alla fall jättegott! 
 
Vi hade en superduperkort dag i skolan idag, en dryg timme bara så sen åkte jag till gymmet. Idag var det främst kondition som stod på schemat, så jag sprang en mil och sen tränade jag magen lite och passade även på att stretcha väldigt noggrannt eftersom jag var väldigt varm efter milen. Senaste tiden har jag nämligen tränat mer styrka och slarvat med stretchingen och jag känner på en gång att jag blir stelare, så en lång stretch var välbehövlig. Men det var nog allt för nu, lägger upp receptet på mitt äggfluff alldeles strax! 
 
Ha en braa kväll! :)

Veckans träning- v.21

Måndag: Gym (hela kroppen+kondition) och street dance
Tisdag: Street dance
Onsdag: Poledance
Torsdag: Gym (ben, rumpa+mage)
Fredag: Kondition
Lördag: Gym (överkropp, mage + kondition)
Söndag: Jazzshow och poweryoga

So you could see a better day

En bild från Kungsan som jag har i mitt slutprojekt i foto*
 
Idag har varit jävligaste dagen på ett tag. Vi hade nämligen skriftliga mattenationella i 4 timmar, vilket enligt mig är det hemskaste provet som någonsin existerat. Och jag kan ju inte precis säga att det gick bra heller. Kunde koncentrera mig i typ 40 minuter sen satt jag mest och tittade på uppgifterna. Så jag kan nog ganska lugnt säga att jag aldrig gjort ett sämre prov än det här. Var helt död efteråt, men jag och Hanna drog till gymmet efteråt ändå och då vart jag lite piggare i allafall. Men jag ska verkligen försöka gå och lägga mig i tid i dag. Jag säger det varenda kväll och sen gör jag inte det ändå, men man kan ju alltid försöka. Så jag ska äta lite av min nya drog, äggvitefluff (som jag kan lägga upp recept på sen) och lite jordgubbar och titta på Grey's innan jag sussar. Juste till provet gjorde jag också proteinmuffins att ha att tugga på, istället för godis och sånt. Så det kan jag också lägga upp recept på imorgon eller så. 
 
Kramiskramis!

En bättre frukost

 
Proteinpannkakor med äggvitefluff <3
 
Godmorgon!

My heart skips a beat

Idag slutade vi tidigt, strax efter 11 eftersom vissa hade nationella prov så vi hade ingen lärare. Så jag och två klasskompisar åkte in till stan cirkus 2 timmar för att fota alla bilder till våra slutprojekt i foto. Och jag har inte hunnit läggaa in och kolla på bilderna ordentligt än, men de får helt enkelt duga för vill bara bli klar med sk*ten! Sen efteråt åkte jag direkt till gymmet. Hade ju tänkt ha en vilodag idag, men har varit så sjukt sugen på att springa och av någon anledning ville jag hellre springa på löpbandet så då gjorde jag det. Dock sprang inte så länge för sen fick jag plötsligt för mig att jag hade som ett tryck över bröstet och att mitt hjärta skulle stanna närsomhelst. Jag var inte trött eller så, men jag är extremt hypokondrisk och de senaste 2 månaderna har jag snöat in mig på hjärtstopp och då blir jag helt säker på att jag kommer få det eller åtminstone att det är någonting som är fel. Att jag måste ha någon allvarlig sjukdom och övertolkar varenda symptom jag kan hitta. Så jag försökte fortsätta springa ändå men det gick helt enkelt inte och jag är ändå väldigt envis. Sen när jag gick av löpbandet fick jag typ jättesvårt att andas och det fick jag även typ på vägen hem och det kändes som att jag skulle falla ihop typ. Så fick nog en liten panikattack där. Väldigt onödig information och jag måste låta väldigt knäpp, men aa jag kanske är det. :P I alla fall så vart jag jäävligt sur över att jag inte kunde springa så länge som jag hade planerat och tänkte först att jag skulle tillbaka och träna imorgon istället, men med närmare eftertanke har jag ändå bestämt mig för att inte göra det. Har nämligen tränat i princip varenda dag de senaste veckorna så jag borde nog ta det lite lugnt. Ska försöka lägga tiden på att få färdigt lite plugg istället.
 
Men nu ska jag ta och sova och detta blev ett tråkigt, bildlöst inlägg. Men så blir det ibland.
 
God natt på er! 

Undressed

 
Hade min sista moderna jazz för den här terminen idag. Det känns en aning surt måste jag säga eftersom det är en av mina favoriter... Menmen. Imorgon ska jag till en ortoped och kolla min stortåled typ, vi har också muntliga NP i matte och sen ska jag träna och egentligen plugga också men vi får se om jag orkar det hehe.
Puss & kram

Veckans träning- v.20

Tänkte att jag kunde göra veckans träning också i början av varje vecka. Alltså den träningen jag planerat för den veckan helt enkelt. I och med dansen har jag ju vissa fasta "träningar", men det är knappt en månad kvar av den nu så sen blir det mer fritt, vilket är både negativt och positivt. Kommer sakna dansen rätt mycket under sommaren. I allfall, såhär ser denna vecka ut:
 
Måndag: Kondition
Tisdag: Styrketräning: ben, rumpa, mage + kondition
Onsdag: Poledance och modern jazz
Torsdag: Styrketräning: överkropp, mage + kondition
Fredag: Vilodag?
Lördag: Styrketräning: Hela kroppen + kondition
Söndag: Balett, jazz och poweryoga

Celsius

 

Tjeeenare!

Började 12.20 idag med foto, men vi hade typ inget att göra så var där i 10 minuter typ och sen åkte jag och lämnade tillbaka böcker på biblioteket som jag hade till en uppsats och betalade en faktura osv innan jag drog till gymmet där jag hade tänkt göra lite styrka men mest kondition men det slutade med att det bara blev kondition. Kände att det var rätt lätt och roligt idag så då körde jag på och sprang milen ännu en gång. Denna gång på en dryg timme. Typ rätt nöjd över det eftersom det inte var längesedan springa var det värsta jag visste. Något som dessutom hjälper ganska bra och som jag brukar dricka innan konditionspass är Celsius. En sockerfri, vitaminberikad energidryck som är väl lämpad för träning. Klart att det finns nackdelar med den också, men jag tycker den fungerar. Det blir lättare att springa och man orkar mer och längre. Dock blir jag typ alltid väääldigt darrig eftersom jag aldrig dricker kaffe eller andra energidrycker och den här innehåller väldigt mycket koffein... 

Anledningen till att jag börjar snacka om det här nu är förresten att jag funderar på att nischa bloggen liiiite åt träningshållet. För jag tränar rätt mycket och tänker på vad jag äter osv för att optimera träningen och bli starkare och få bättre kondition. Det är helt enkelt något som jag tycker är väldigt roligt och som jag lägger ner en hel del tid på, så varför inte skriva om det liksom?  ;)

Imorgon har vi nationella i engelska som jag kan totalfaila på och ändå få A i slutbetyg så det känns rätt lugnt ändå. Sen har vi checkpointeftermiddag så jag slutar vid lunch så då tänkte jag dra till gymmet igen haha och döda ben och rumpa!

Kramkram på er! :)


Körsbär

Hej på eeer!
 
Idag var jag med bästaste Hanna och Sofia i kungsan, åt yoghurtglass, tittade på de blommande körsbärsträden och fotograferade människor. Det var ytterst mysigt! Sen när jag kom hem höll pappa på och grilla oxfilé och halloumiost bl.a. till middag, vilket var ganska så underbart. Så det har vart en rätt bra dag med massa solsken dessutom. Och jag tänkte faktiskt försöka gå och lägga mig i någorlunda tid idag så att jag kan gå upp rätt tidigt imorgon och åka och träna. Men jag har ont i axeln och fortfarande kvar lite av träningsvärken från helvetet i rumpan och låren från benpasset i typ tisdags så vi får se hur bra det går hehe. Men detta var det jag tänkte dela med mig av idag.
 
Pusspuss!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

060513

 
 
 
 
 
På detta underbara vis tillbringade vi denna ljuvliga måndagseftermiddag! Efter fotolektionen drog vi och köpte frukt och sen hem till mig och sola, lyssna på musik, prata och självklart äta haha! Det var i allafall massa med mys! Efter det hade jag dans också och sen har jag typ lagat och ätit middag, gjort proteinpannkakor till imorgon bitti och nu ska jag ta och plugga lite inför vårt sista och betygsavgörande JRI-prov. Kramkram!
 
 
 

Playing with fire

Frågan är varför jag var tvungen att göra den här fula posen när ljuset var som finast...x)
 
 
Varför blir det alltid så att jag aödrig gör det jag tänkt göra? Hade planerat att plugga en hel del den här helgen, men har jag gjort det? Nej, i princip ingenting. I fredags efter skolan var jag på gymmet med Hanna, igår handlade jag träningskläder med mamma, tog årets första löprunda utomhus, cyklade som en galning för att hinna med ett tåg in till stan och grönalund och se Fun med Sofia och idag har jag solat, haft balett, jazz och yoga. Så mina ben är rätt möra nu måste jag säga. Och nästa vecka är det kortisvecka och imorgon börjar vi efter 12, har endast foto som lektion och så har jag, Hanna och Sofia planerat in att sola och äta jordgubbar och annanas efteråt innan jag har dans. Måndagsmys på hög nivå!
 
Men nu ska jag ta och duscha och sen titta på ett avsnitt av grey's och käka fruktsallad innan jag ska sova.
Puss på er!
 

I can I will

 
Från dagens gym haha. Snart har jag benet vid huvudet! ;p
Gick rätt bra förövrigt, trodde jag skulle få världens hostattack men icke sa nicke. Kanske till och med vågar mig ut på en löprunda i mina nya nike free run imorgon, yey!

2 maj 2013

(från vår filminspelning förra veckan haha)
 
Snart helg, whiie! Och imorgon ska jag äntligen träna! Har varit sjuk och varken tränat eller dansat på 1 vecka så det ska bli jätteskänt att få börja igen- för ja jag tycker faktiskt om att träna haha. Och nu hag jag pluggat lite och sådär och nu ska jag ta och titta på ett avsnitt av grey's innan jag sussar.
 
Kramis<3
 

RSS 2.0