MyNewRoom -

Homemade pizza

 
 
 
Idag ville familjen göra hemgjord pizza till middagen, så då gjorde jag det med- fast en nyttig variant. Den blev skitgod faktiskt och jag vet inte hur många gram protein den innehöll sammanlagt. Drygt 50 gram tror jag haha. Aja, här är i alla fall receptet! :) Dock gjorde jag en dubbel sats deg för en sats var alldeles för lite för mig.
 

INGREDIENSER (1 portion)
1 dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl)
1 äggvita
½ dl kvarg
¼ tsk bakpulver
Oregano och salt (uteslut inte då blir pizzadegen tråkig, men byt gärna ut mot andra kryddor)
Valfri fyllning. Exempel: Passerade tomater, skinka, lök, paprika, tomat, svamp och keso. Jag hade inte så mycket på den här gången utan bara krossade tomater, mozarella, parmaskinka, färska tomater, ruccola och oregano.

 

Blanda samman alla ingredienser utom fyllningen till en kletig smet. Olja ett bakplåtspapper och bred ut smeten i en rund cirkel. Förgrädda degen i ugnen cirka 5-6 minuter på 200-225 grader (ugnstiden kan variera mellan ugnar, jag använde varmluftsugn). Det beror även på hur kletig eller knaprig pizzabotten man vill ha, men jag rekommenderar minst 5-6 minuter. Därefter häll på valfri fyllning och stoppa in ett tag till i ugnen, cirka 5-10 minuter, tills toppingen blivit varm och ev. ost/keso smält

 
 
Källa: foodporn.devote.se

Kommentarer

Åh,vad kul att du kommenterar:

Ditt fina namn :) :
Remember?

Har du en mejladress? (det är lugnt, den är hemlig)
Har du en blogg så skriv in adressen till den här så att jag kan svara:

Så, tell me what you want, what you really really want:

Trackback
RSS 2.0